Sorg och depression

HEJDÅ HERR KRÅKA
Malin Kärrbrink

(Inbunden)
Ålder: 3-6 årLäs mer –>>
etthavivardagsrummet_500.jpgstjarnlastbilen_400

ETT HAV I VARDAGSRUMMET

Signe Gabriel &
Gabriel Häggebrink
Ålder: 3-6 år

kop

Läs mer –>>

En dag när Ona vaknar så finns det ett stort hav där vardagsrummet tidigare var. Hur ska det gå nu? Och hur är det egentligen med pappa?

Bokens syfte är att fungera som högläsningsbok som kan öppna upp för samtal med barn kring depression. Den är skriven för att skapa kunskap och förståelse kring depression och samtidigt fungera som en spännande historia för alla som vill ha en lässtund. Boken är tänkt att genom närvaro i klassrum, bibliotek och hem bidra till att skapa öppenhet och en hälsosammare dialog kring psykisk ohälsa i stort. Boken är därför till nytta för berörda barn både när de själva läser den och när deras kompisar läser den.

STJÄRNLASTBILEN

Anna-Karin Andersson

(Inbunden)
Ålder 3-6 år

kop

Läs mer –>>

-Håll i dig för nu åker vi! säger pappa när lastbilen lättar från marken. Plötsligt är de långt, långt högt, högt upp i luften.
Ansgar ser ner på marken. Långt där nere kan han se sitt hus.
-Vi flyger! ropar Ansgar.

Det här är berättelsen om Ansgar som inte längre kan träffa sin pappa, för han dog för en vecka sedan. Men fantasin kan spränga gränser och i sorgen finns hopp.Tillsammans åker Ansgar och pappa upp till himmelen på äventyr. De får träffa både Pelle Hovnarr och åka linbana med en kung och en drottning.Boken är illustrerad av Anja Sundbom som använder klara färger och starka karaktärer.