Här hittar du titlar på de böcker vi rear ut under hösten 2019. Observera att du måste beställa dessa böcker direkt från förlaget för att få det nedsatta priset. Maila din beställning till info@kikkuli.com. Vi skickar böckerna till dig med Postnord så att du har dem hos dig inom 3-5 dagar.

Romaner:

Gör nånting vackert av allt som går sönder här Kära dagbok På andra sidan

GÖR NÅNTING VACKERT AV ALLT SOM GÅR SÖNDER HÄR

Charlotta Westerberg

(Häftad)
Ålder 12-15 år

Pris: 70 kr
(ord pris 120 kr på Adlibris)

kop

”Gör nånting vackert av allt som går sönder här” är en modern och gripande ungdomsroman om relationer och hur det är att ha en kompis som har en bror som är förstånds-handikappad.

”Finns du, du som kanske känner som jag? Att sommarlovet mest är skittrist och ensamt? Finns du, du som gillar att hitta på grejer, men som är trött på att bara hänga med dina egna tankar och dig själv? Okej, om du läser det här kan du gärna skriva en rad och berätta … Galningar undanbedes. Tack å hej! ”Milla ångrar sig nästan genast. Varför skrev hon så där egentligen? Och tänk om ingen svarar?

Hennes sommarlov tar snart en oväntad vändning. Millas sommarlov är långt ifrån fyllt av umgänge och spännande händelser.

KÄRA DAGBOK

Sofia Hedman

(Inbunden)
Ålder 12-15 år

Pris: 69 kr
(ord pris 138 kr på Adlibris)

kop

Vad gör man om man fyller 13 år och får en dagbok av sin mamma – fast att man hatar att skriva? Man skriver i den förstås. För det ska man ju göra med dagböcker. Man skriver om skolan och klass-kompisarna, om tjejerna som man hatar, mamma som dricker vin varje dag, om död och lucia och allt möjligt annat. Och någonstans blir dagboken en vän som man kan berätta allt för.

Kära dagbok är en berättelse om död, ensamhet och utanförskap. Men även om vänskap och hopp.

PÅ ANDRA SIDAN

Georg Zyka

(Häftad)
Ålder 15+ år

Pris: 69 kr
(ord pris 138 kr på Adlibris)

kop

Moa är sexton år och ska börja på teaterlinjen. Där träffar hon Ali och den stora kärleken uppstår mellan dem. Hemma hos Moa är det jobbigt när hennes mamma blir inlagd på sjukhus eftersom hon lider av psykisk ohälsa. Moa och hennes pappa får därför klara sig själva. Ali kommer från Irak och bor på Rosengård med sin mamma som lider av posttraumatisk stress. En höst som i mångt och mycket kommer att förändra deras liv. Om att saker och ting inte alltid blir som man tänkt sig i livet. Hur man kan utvecklas av en kris som oftast leder till nya insikter och mognad hos sig själv.

”PÅ andra sidan”, är en roman som på ett gripande sätt skildrar tonårskärlek, främlingsfientlighet och inre förändring. Boken är tänkt att vara som ett vaccin mot rasism.

Hästböcker:

Anton och Teitur Måste du till stallet jämt? Hästjuridik i vardagen

ANTON OCH TEITUR

Angelica Öhrn

(Häftad)
Ålder 12-15 år

Pris: 110 kr
(ord pris 198 kr på Adlibris)

kop

Innan han ska gå igenom säkerhetskontrollen får han en kram av mamma.”Ha det nu så roligt på lovet”, säger hon. ”Särskilt i Berlin”. Sedan öppnar hon handväskan och plockar fram ett paket.”En lite för tidig julklapp. Du får öppna den på planet.”
”Tack”, säger han och klämmer på paketet. Det är hårt och platt.
”Hör av dig när du kommer fram”, säger mamma. ”Och hälsa till pappa.” Och så kramar hon honom igen. Det här kommer bli bäst, tänker han när han går genom säkerhetskontrollen.
Helt klart jättebäst.

MÅSTE DU TILL STALLET JÄMT?

Susanne Larsson

(Häftad)
Ålder 9-12 år

Pris: 80 kr
(ord pris 148 kr på Adlibris)

kop

Emma rider med på sin första uteritt, och Leo får inte rida, fast han vill. Tessan blir vän med stallets värsta häst och Elvira är ledsen för att hon och Julia inte verkar vara kompisar längre, inte ens i stallet. Så där håller det på, i tio noveller om ungdomar och hästar får vi ta del av vad häst- och ridsporten kan betyda men också vad det kan innebära att vara ung och ta sig fram bland glädjeämnen och utmaningar. Att hästar och ridning kan ha en stor betydelse för många det står klart, likväl som relationer och möjligheten att få göra det man själv vill.

HÄSTJURIDIK I VARDAGEN

Frida Treschow

(Häftad)
Ålder: Vuxen

Pris: 150 kr
(ord pris 233 kr på Adlibris)

kop

Hästjuridik i vardagen är en enkel guide för hästägare om vad som gäller och vad som är viktigt att tänka på i olika situationer.Boken omfattar bland annat viktiga områden och avtal om vad som gäller om du ska:- Köpa eller sälja häst- Låna ut din häst på foder eller själv bli fodervärd- Ta hjälp av en beridare eller någon som förmedlar hästköpet- Hyra ut stallplatser eller stå inackorderad i ett stall- Ha din häst på beteBoken behandlar vad som gäller i olika situationer som vanligtvis uppstår när man hanterar hästar. Tanken är att den ska användas som ett uppslagsverk då någon till exempel ska köpa en häst, hyra en boxplats eller ta emot en häst för tillridning, för att i framtiden undvika kostsamma tvister. Boken innehåller ett stort antal standardavtal med tydliga förklaringar vad man bör tänka på. Med denna bok vill författaren förenkla hästjuridiken genom att göra den tillgänglig på ett enkelt språk för personer som inte är insatta i juridiska regler.

Annonser