Rörelsehinder

  
DET ÄR INTE DU SOM ÄR SJUK, LILLEBOR – DET ÄR VI SOM ÄR DET Angelica Håkansson
(Häftad)
Ålder: VuxenI den här boken vill jag prata med er om hur sjuka vi människor är. Jag vill prata om den där tiden som jag inte trodde att jag skulle ta mig igenom. Vill berätta om tiden då jag inte fanns – inte på riktigt. Jag vill prata om prestationsångest, om speglar och om murar. Prata om att brinna och om att slockna.
Jag vill också prata om hur man kan hitta en väg förbi allt det där sjuka. Prata om att slå sönder fasader och om att kasta sig ur normerna. Prata om att hitta sig själv.
Jag hoppas att den här boken ska få er att både skratta och gråta. Jag hoppas att den ska få er att se på er själva och på eran omgivning med nya ögon. Framför allt vill jag att ni, efter att ha läst boken, ska känna er lite närmare er själva.
Förutom mina egna reflektioner och erfarenheter refererar jag, under boken, även till relevant forskning som belyser fenomen som normer och grupptryck.
  
  
OM FÖRFATTAREN
Angelica Håkansson är krönikören som diskuterar saker som normer, grupptryck och självkänsla. Anledningen är att hon, som tonåring, var nära på att gå sönder. Sönder, därför att hon kände sig så felaktig. Sönder, därför att hon inte upplevde att hon passade in i de mallar och ideal som presenterades för henne.Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det! är Angelica Håkanssons debutroman. 
  
fjärilenfrånrovaniemi_light
Mika2

FJÄRILEN FRÅN ROVANIEMI

Mika Ihanus(Häftad)Ålder: Vuxen

kop

 Läs mer –>>

När jag föddes blev världen isblå, och ett annat barn dog. Det var drömmarna som mamma och pappa aldrig fick. När jag föddes skrev tiden ett nytt datum i almanackan. Ett datum som aldrig någonsin funnits. Och vägarna bytte riktning. Men jag är långtifrån ensam. Jag har valt att sätta ord på mina minnen.

 

OM FÖRFATTAREN

 

Mika Ihanus föddes med en CP-skada i Helsingfors 1967. Familjen flyttade till Sverige samma år. I fjärde klass hittade han poesin. Han har skrivit dikter och krönikor sedan barndomen som har blivit publicerade i olika tidningar. Han har ett politiskt intresse och sitter i DHR:s förbundsstyrelse.

Denna debutbok berättar om hur det är att frigöra sig när man har ett rörelsehinder och växer upp med en nyckfull far och en tigande mor.

MIN PAPPA OCH JAG

Nari Hong

(Inbunden)
Ålder: 3-6 år


Läs mer –>>

GÖR NÅNTING VACKERT AV ALLT SOM GÅR SÖNDER HÄR

Charlotta Westerberg

(Häftad)
Ålder 12-15 år


Läs mer –>>

SYSKONEN CARLSTEDTS MÄRKLIGA TIDSRESA

Sanna Juhlin

(Häftad)
Ålder 9-12 år

Läs mer ->>