Om förlaget

Kikkuli Förlag ger ut böcker med viktiga budskap för stora & små. Vi är nischade inom teman som funktionshinder och funktionsnedsättningar, samhällsutmaningar såsom mobbing och utanförskap, rasism och flyktingfientlighet. Vi har även litteratur om sjukdomar och allergier. Vår andra nisch inom förlaget är hästböcker. Både fakta och skönlitterära alster. Vi erbjuder mest barn- och ungdomsböcker men har även litteratur för de vuxna läsarna.

Kikkuli Förlag startades av författaren Ulla Ståhlberg 1989. Hon satsade hela sin själ i förlaget för att ge debutantförfattare en chans att få ge ut sin bok via förlag.

Anledningen till att Kikkuli har specialiserat sig inom området funktionshinder och funktionsnedsättningar är att Ulla Ståhlberg engagerade sig i handikappidrotten och hade en son som är gravt hörselskadad. Hon var en av dem som gjorde att handikappridningen blev accepterad.

Idag drivs förlaget av Ulla Ståhlbergs barnbarn Anna Lärk Ståhlberg. Anna har breddat förlagets utgivning till att även innefatta böcker om olika typer av samhällsutmaningar och svåra ämnen såsom utanförskap och mobbning, rasism och segregation, övergrepp, sorg och sjukdomar.

Kikkuli ger också ut handböcker av olika slag. Handböcker för minnesträning för både vuxna och barn. Handböcker som är bra hjälp i för föreningslivet. Hur startar man en ridklubb? Hur går styrelsearbetet till? Hur söker man bidrag till en förening?

Har du några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@kikkuli.com