Foto på Angelica Öhrn
Angelica Öhrn

Anton och Teitur är Angelica Öhrns debutbok. Angelica skriver ungdomsböcker eftersom hon älskar berättelser som når ner på djupet. I ungdomsböcker finns alla känslor med: från det himlastormande glada till det svartaste och sorgsnaste. Hästarna får vara med eftersom hon alltid har älskat hästar. Och hästböcker.

RÖSTER OM BOKEN
Berättelsens fokus är Antons relationer i stallmiljön med hästar, ridning, fika, förälskelse och samtal som rör både hästar och vardagsproblem. Ungdomarnas relationer till sina föräldrar får också ett stort utrymme. Föräldrarna framstår som helt oförstående
och självupptagna, men de blir efterhand riktiga människor de med. Berättelsen beskriver hur Anton växer som människa och låter sina känslor få ta plats. När han gör det, och samtidigt börjar öppna upp sig för samtal, så blir livet lättare att leva. Boken är välskriven och personteckningen blir under berättelsens gång mer och mer fördjupad. Anton och Teitur är en fin och känslosam ungdomsbok med något så ovanligt som en tonårig kille med en egen häst i handlingens centrum.

Publiceras i BTJ-häftet nr 24, 2017.
Lektör Annakarin Lindberg

Annonser